Bli med på TTKs stigespill – Clubladder

Bli med på TTKs stigespill – Clubladder

Bli med på vårt nye stigespill! Nå har du muligheten til å spille deg oppover i rekkene i klubben. Du bestemmer selv hvor ofte og hvilke dager du spiller. Dersom du klarer å vinne over noen som er ranket høyere, vil du automatisk bytte plass med denne personen. Tar du utfordringen?!

Stigespillet er ment for å møte spillere på omtrent samme nivå, og alle er velkomne til å delta. Første runde med kamper kan starte fra og med mandag 5. august, dersom vi får nok påmeldinger innen da!

Hver 14. dag etter dette vil dere få tilsendt mail med hvem dere skal spille kamp mot. Dere må selv ta kontakt med dem for å avtale nærmere dag og tid for kampen, samt reservere bane selv.

Du kan enten registrere deg på nettsiden, eller laste ned appen derifra:

https://sportconnexions.com/nb/tennisranking/trhtk/2298/

Appen er gratis for oss i TTK, og heter: ‘clubladder‘ fra SportconneXions.

App Store   Google play

Hvem kan delta?

Alle TTK-medlemmer, inkludert kursdeltakere kan delta. Du må fylle 13 år i år. Det finnes kun en mulig klasse basert på spillenivå og den er uavhengig av kjønn og alder.

Hva koster det å være med på rankingspill?

Det er gratis for alle medlemmer å være med på rankingspill. Man betaler bare for baneleien.

Hvem betaler for baneleie?

Systemet vil foreslå en kamp samt en kampansvarlig. Den som får varsel om å avtale dato og tid er ansvarlig for å bestille bane og betale baneleie. Motstander betaler den andre (vipps) for 1/2 av prisen for baneleie etter at kampen er ferdig. Ved no show, må du være forberedt på å betale den spilleren som har lagt ut for timen.

Spilleformat?

Dette kan dere bestemme dere i mellom, avhengig av tilgjengelig tid. Normalordningen innenfor en leid banetime, vil være å avgjøre ufall etter flest antall vunnede games. Ved lik gamescore når timen nærmer seg slutten (f.eks. 5 minutt før) kan man bestemme seg for å avgjøre spillet med et tie-break, eller hvor dårlig tid serve annenhver gang og la den som vinner to poeng på rad gå ut som seirende.

Hvordan fungerer det?

For den første kampen vil du bli rangert basert på nivået som du har valgt i din profil. Ved starten av hver runde får du en e-post med informasjon om hvilke kamper du skal delta på. Etter ferdigspilt kamp har du 2 uker på å registrere kampresultatene. Du kan også velge å hoppe over en runde og/ eller flytte kampen til neste runde. Klikk her for komplette rankingregler (engelsk).

Jeg har fått invitasjon til en kamp men ønsker å utsette kampen til neste runde

Du kan selv velge å hoppe over neste runde og beholde plassen din. Dette gjør du i din profil: Velg «My Profile», deretter «Pokalen». Standard oppsett er «1 match per round (2 weeks), Skip next round: Huk av der hvor det står «Skip next round».

Bli med på TTKs stigespill - Clubladder

Jeg ønsker å spille flere kamper eller endre på hvor ofte jeg får invitasjon til kamp

Du kan selv velge hvor ofte du får invitasjon til kamp. Dette gjør du i din profil: Velg «My Profile», deretter «Pokalen». Standard oppsett er «1 match per round (2 weeks)» dvs en kamp hver 14 dag. Du kan velge mellom:

 • «1 match per round (2 weeks)» = en kamp hver 14 dag
 • «1 extra match every other round» = en ekstra kamp hver andre runde
 • «2 matches per round (2 weeks)» = en kamp i uken

 

Bli med på TTKs stigespill - Clubladder

 Jeg skal på ferie og ønsker «tennisfri»

Du kan velge å stå over rankingspill i en eller flere måneder. Dette gjør du i din profil: Velg «My Profile», deretter «Pokalen» og huk av for hvilke måneder du ønsker å hoppe over. Vær oppmerksom på at du vil miste en plass pr. måned om du velger dette.

Bli med på TTKs stigespill - Clubladder

 Hvilket tennisnivå er du på?

 1. Nybegynner Du har nettopp begynt å spille, eller har kun spilt sporadisk opp gjennom årene. Teknikken og ballkontrollen varierer sterkt, fra enkelte superslag til mer normale feilslag. Spiller du regelmessig og får instruksjon, vil nybegynnerfasen vare ca. 6 mnd – 12 mnd. De som tidligere har drevet med annen racketidrett eller ballidrett, kan få en raskere progresjon. I nybegynnerfasen både for voksne og barn vil det være best å bruke mykere baller for at det skal bli flest mulig ballvekslinger og mye mestring.
  Connect & Play – nivå:  1 stjerne.
 2. Viderekommende lett Du har spilt regelmessig en stund, eller sammenhengende i perioder. Basisteknikken på de fleste slag, grep og sving på grunnslag spesielt, er ganske godt innøvd.  Du klarer å slå 10 – 15 ballvekslinger fra grunnlinjen med lavt tempo, med myk eller normal ball. Serven er fortsatt teknisk vanskelig, men du treffer ofte i riktig serverute. Connect & Play – nivå: 2 stjerner
 3. Viderekommende Du har spilt i flere år som aktiv voksen mosjonist eller som juniorspiller. Teknikken på de fleste slag og ballsikkerheten er god. Du klarer å slå 10-15 ballvekslinger fra grunnlinjen med middels høyt tempo. Taktisk tennis, dvs. plassering av ballen målrettet på banen med toppspinn og underspinn (slice) beherskes.
  Connect & Play – nivå:  3 stjerner.
 4. Viderekommende sterk Du har spilt i mange år eller har hatt en ekstraordinær spillerutvikling. Du har eller begynner å få god matcherfaring fra primært klubb-turneringer. Egen spillestil er utviklet, du kan slå 10-15 ballvekslinger med høyt tempo, og liker utfordringene med matchspill.
  Connect & Play – nivå: 4 stjerner
 5. Topp lett Du er på det nest høyeste klubbnivået og har spilt konkurransetennis i mange år, gjerne også på divisjonslag. Når du er i flytsonen, spiller du på klubbens absolutte toppnivå (6).
  Connect &Play-nivå: 5 stjerner.
 6. Topp Du er på et meget høyt nivå regionalt og nasjonalt. Du behersker spill med ekstra høyt tempo, og har meget god sikkerhet på alle slag. Du spiller fast på divisjonslag og deltar tidvis i nasjonale turneringer.
  Connect & Play-nivå: 6 stjerner.