Til minne om Arnold Haabeth – æresmedlem i TTK

Til minne om Arnold Haabeth – æresmedlem i TTK

Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK

TTK mottok det triste budskapet om bortgangen til Arnold Haabeth i mai. Arnold var en markant skikkelse i tennisklubben i Trondheim. Han var ubestridt ener i klubben gjennom en årrekke. Arnold Haabeth virket også som instruktør i perioder og bekledde verv i klubbens styre. I tillegg fungerte han som tenniskorrespondent for Adresseavisen, og sørget for presise nyhetsoppdateringer som tydelig misjonerte for tennis som idrett i  Trondheim.

Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK

Sammen med Knut Gilboe er Helge Halvorsen eneste gjenlevende æresmedlem. Helge kan fortelle at Arnold Arnold skadet seg i Tennishallen Nidarø på slutten av 2016, men at han hadde ønske om å komme tilbake på tennisbanen igjen. Det skjedde dessverre ikke.

Mange har kanskje fått med seg de blide veteranene, som var et humørfylt innslag på faste tidspunkt i Tennishallen Nidarø. Blant disse er mangeårig TTK-medlem Ellen Due, som kan fortelle at hun begynte med tennis ca. samtidig med Arnold, da de var rundt 10 år gamle. Ellen forteller at Arnold var svært godt likt i tennismiljøet, og hun spilte mixed double med han i mange år.

Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK

Ellen forteller videre at Arnold vokste opp nederst i Klostergata på Øya, og således hadde kort vei til banene både da de lå på Sommero og ved Nidarøhallen. Da klubben holdt nasjonale turneringer var familien Haabeths hjem et naturlig midtpunkt for gjester. De tok imot mange av spillerne som kom, og særlig godt husker Ellen de faste «bykampene» mot Østersund. Far i huset – Arnold Haabeth sr. – gikk under tilnavnet «generalen», og var en sentral skikkelse i TTK gjennom mange år.

Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK (Et originalt eksemplar av dette bildet kan du se nærmere på i Klubbhuset)

Æresmedlem Knut Gilboe kan fortelle at Arnold var en glimrende representant for klubben utad, og bet godt fra seg i nasjonale mesterskap. Et sportslig høydepunkt var da han hadde mangeårig norgesmester Gunnar Sjøwall i kne under Norgesmesterskapet i 1961. Artiklene viser at det ga gjenklang i hovedstadens tennismiljø når en ukjent trønder kom med minimalt av matchsparring med toppspillere og bet så godt fra seg.

Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK

Erik Ellekjær var en venn av Arnold fra barndommen, og skrev en flott nekrolog som vi tillater oss å gjengi nedenfor.

Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK Til minne om Arnold Haabeth - æresmedlem i TTK

TTK nedla bårebukett i begravelsen og har donert et bidrag til Dyrebeskyttelsen, som Arnold holdt høyt som den dyrevennen han var.

Trondhjems Tennisklub vil rette en stor takk til Arnold for uvurderlige bidrag til klubbmiljøet, både sportslig og sosialt. Vi minnes han med stolthet.