Ballmaskin til fri benyttelse for våre medlemmer

Ballmaskin til fri benyttelse for våre medlemmer

Trenger du en spillepartner? En som er tålmodig og konsistent, og bare mater deg med baller gjennom hele økta? Som ikke rynker på nesen om du timen igjennom går for vanskelige slag og sender baller i nett og vegg?

Da er ballmaskinen Grillstad-tårnet noe for deg. Vi var så heldige å arve Charlottenlund tennisklubb sin gamle ballmaskin. Da dukket idéen opp om at den kan stilles til fri disposisjon for medlemmene. Planen er å fylle opp maskina med baller som medfølger. Den vil stå på gangen i rommet bak bane A.

Ballmaskin til fri benyttelse for våre medlemmer    Ballmaskin til fri benyttelse for våre medlemmer

Det medfølger en skjøteledning som du må koble på. Deretter gjelds det å være forsiktig og ikke passere foran utskyteren når maskinen står på ON. Stikk heller aldri fingrene ned i matemekanismen mens den går. Noen gang må du rote litt i ballene eller løsne en fastkilt ball når maskina slutter å mate. Innstillingene er ganske intuitive, og slås alltid av med ON/OFF-knappen øverst.

Ballmaskin til fri benyttelse for våre medlemmer

Ball speed styrer kraften som ballene skytes ut med. (Juster opp/ned om ballene går for kort/langt.)

Ball feed styrer hvor ofte/hyppig ballene skytes ut. (Juster opp hvis du vil ha høyt tempo.)

Spin styrer om du vil ha flate baller som spretter lavt (underspin), eller baller som skyter opp etter ballstussen (topspin).

Elevation styrer hvor høyt over nettet ballene skal passere (du styrer ved å trykke på piltastene).

Oscilator ON gjør at maskinen roterer og sender ballene i varierende vinkler.

Deretter må du kombinere disse slik at du får ønsket ballbane. Dersom du f.eks. har på mye spin, så vil ballene gå veldig høyt over nettet og du vil kanskje justere ned på elevation.

Ballmaskin er en fin måte å trene det samme slaget mange ganger etter hverandre. Hvis du har med en partner, så kan dere filme hverandre og analysere slag i slow motion. Vi anbefaler Tennisforbundets App NTF Technique for dette. Lykke til!