Regionmestere ute kåret

Regionmestere ute kåret

Helga 2. – 3. september smilte værgudene nok en gang på TTKs gruskledte utendørsanlegg på Nidarø.

Fra turneringsstart fredag ettermiddag ble det gjennomført mange kamper. Tross et høyt antall påmeldte som rant inn siste uke, lot det seg dessverre ikke avholde noen barne-klasser eller double-klasser for mixed eller damer. Antagelig hadde foregående helgs veteranmesterskap dekket noe av double-behovet hos spillerne. Positivt at det kom tilreisende gjester fra IL Sverre tennis på Levanger, og fra NTNUI – som knapt kan kalles en gjestende klubb.

Det viste seg raskt et svært gledelig og forfriskende innslag i form av de hardtslående ungguttene fra NTNUI. Disse bet godt fra seg fra starten av og satte et solid preg på de innledende rundene i herreklassene. Spillere som Odin Østvedt, Eirik Sandberg, Lars Fossheim og the Bergo Brothers spiller alle tennis i et forrykende tempo, og benyttet ledig banetid mellom kampene til å finsikte slagene, mens TTKs noe eldre ringrever lurte i buskene og forberedte kropper som fortsatt var litt støle fra veteranmesterskapet.

I herrer B spilte TTKs lovende unggutt Carl Henrik Berg seg fram til en finale, hvor han møtte den rutinerte b-gruppespilleren Eskil Pettersen. Den pålitelige og hardbarkede LTA-regnskapsføreren Eskil spilte jeg fortjent til en seier her, etter mange jevne poeng og harde ballvekslinger.

I dameklassen var det Marte Skarland og Ingeborg Brechan som spilte seg fram til finale. Sistnevnte etter å ha slått den lovende ungjenta Gloria Borsboom. Ingeborg vartet sågar opp med sin egen styrkedrikk som hun delte med alle. Imponerende av en så fersk tennisspiller som Ingeborg å spille seg fram til finale, etter bare å ha spilt tennis i kort tid. I finalen ble den noe mer erfarne Marte Skarland imidlertid for sterk. Den engasjerte og systematiske Lade tennisarena-byggeren Marte avgjorde mange poeng med sitt nettspill.

 Regionmestere ute kåret Regionmestere ute kåret

I doubleklassen viste divisjonslagkameratene Frode Ree og Isaac Weldeyesus giftig spill, og tok seg fram til semifinale uten å være særlig truet. I semien fikk de en jevn og god kamp mot Bergo/Fossheim, før det var klart hvem som stod på andre siden av nettet i finalen.

Ikke uventet var det en ekvipasje hvor den nært umennesklige Vincent Patry inngikk – denne gang i tospann med en av Bergo-brødrene: Jarle. Etter å ha bommet med nok et lobbeforsøk som tidligere i turneringen satt perfekt innenfor grunnlinja utbrøt anleggsleder Ree høylydt: Isaac, det e isje dagen vår i dag asså!

I herrefinalen ble det i tråd med hovedtreners seeding og trekning inn i turneringen klart for et helfransk og hel-Vincentsk oppgjør. Gledelig å se Vincent Bedrune tilbake for fullt på tennisbanen igjen, etter en tid med større famlieforpliktelser og lite tid til tennistrening. Den blidspente volleyeksperten Bedrune beseiret til sist backhandspesialisten Sondre Bergo i semien for å nå finale i et tablå med hele 32 spillere. På andre side av tablået ble det klart at forhåndsfavoritt Patry skulle møte en omvendt doublespesialist og revitalisert singlespiller ved navn Bjarne Engeby. Dette etter at gamle Engeby, i likhet med flere TTK-veteraner, hadde vunnet mot sterke NTNUI-spillere i jevne innledende kamper. Dette førte fram til kvartfinaler og semifinaler med sterk TTK-dominans, men den eldre garde skal åpenbart ligge i hardtrening for ikke å bli feid av banen av de fremadstormende NTNUI-gutta. I finalen vant Vincent P ganske klart, etter å ha spilt seg i god form gjennom sommeren med turneringsdeltagelse på familiens feriested i Binic-Frankrike. Men han måtte avgi opptil flere games. Det fortjener honnør til motstanderne, når de vinnes mot en tennisspiller som lever etter mottoet: I don’t give away games.

Alt i alt en meget vellykket turnering som ble kyndig ledet av turneringsleder og hovedtrener Henrik Selin. Takk til alle som skapte en fin ramme rundt mesterskapet med kakebakst etc., på et anlegg som anleggsleder Ree stilte i utmerket stand. Turneringsledelsen var meget fornøyd med å se stor innsats og vinnervilje, og samtidig fair play på alle baner med respekt for motstandere uavhengig av seier eller tap. Det settes også stor pris på at spillerene er punktlige og ryddige i forhold til å varsle motstander og turneringsledelse tidlig med ev. walk over grunnet medisinske årsaker.